Hoşgeldiniz (Küçükİnsan için belirlediğiniz kullanıcı adı-mail adresi ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz) Arama | Aktif Konular | Giriş

Yeni Konu Cevapla
NİL-ESRA
Esra Kılbüker Offline
#1 Gönderildi : 16 Mart 2012 Cuma 23:35:00(UTC)

Sıralama: Advanced Member

Gruplar: Registered
[Joined]: 22.1.2012(UTC)
Mesajlar: 55
[Points]: 177
Woman
[Location]: bursa

1 Kere Teşekkür Etti.
3 Mesajına Toplam 3 Kere Teşekkür Edildi.
günaydınlar....mebrure hanımcım bunlar size... mesajda attım siz nasıl ulaşırsınız bilemediğime her türlüsünü denedim.mutlu günler ve iyi çalışmalar.bu arada şimdiden kolay gelsin afiyetler olsun inşallah...


tuzlu mahlepli kurabiye...

250gr bizim margarin

yarım çay bardağı sıvıyağ

'' '' '' süt

2 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı mahlep(arzuya bağlı bulursan koy bulamazsanda önemli değil.)(çok güzel koku ve tat verir).

1paket kabartmatozu

1yumurta sarısı hamurun içine akını üzerine sürüp susamla süslenir.

1 paket yaş maya ister koyarsanız isterseniz koymayın(koyarsanız mayalı hamur gibi olur.koymazsanız kıyır kıyır pastane usulu olur.)

hepsini yoğurup poğaça misali şekil veriyorum.

....................................................................................................................................................

hindistan cevizli kurabiye

1 paket yumuşak margarin

1.5çay bardağı pudra şekeri

2 yumurta(1tanesinin akı ayrı kaba)

3-4 yemek kaşığı nişasta

1çorba kaşığı yoğurt

1kabartma tozu

4 çorba kaşığı hindistan cevizi ve alabildiğine un.

bütün malzeme yoğurulur.sonra yumurta akına bulanır ardından hindistan cevizinede bulanır tepsiye konur.

......................................................................................................................................................................

tel ve arpa şehriyeli salata

2 yemek kaşığı tereyağ birazcıkda sıvıyağ

1 su bardağı arpa şehriye

1 su bardağı tel şehriye

3 su bardağı su

1 tane et suyu

yağ teflon tencereye konur.eridikten sonra tel şehriye ve arpa şehriyede konur. biraz kavurduktan sonrada su ilave edilir.et suyunuda içine ilave edip pişmeye bırakılır. suyunu çekince kapatılır.(arzuya göre miktar çoğaltılır..)
Sponsor  
 
Hızlı Cevapla Hızlı Cevabı Göster
Bu konudaki kullanıcılar
Misafir
Yeni Konu Cevapla
Forumu Atla  
Bu foruma yeni bir konu gönderebilirsiniz
Bu forumdaki konulara cevap yazabilirsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı silebilirsiniz.
[You can edit your posts in this forum.]
Bu forumda anketler yaratamazsınız.
Bu forumdaki anketlere oy verebilirisiniz.